Bruiloft

Op zoek naar tips en ideeën voor een Bruiloft? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Vrijgezellenfeest

Op zoek naar tips en ideeën voor een Vrijgezellenfeest? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Afzetkoorden voor verschillende gelegenheden tips

De gemeente is er dol op, vooral in vakantietijd. Hele straten worden afgezet met afzetlint om de broodnodige puntjes op de i te zetten. Bij gelegenheden spreken wij echter niet over een lint, met uitzondering van het officieel doorknippen van lintjes uiteraard, maar over afzetkoord. Op het eerste gezicht kun je met het juiste afzetkoord zelfs sfeerbepalend zijn. Wie de oprit naar zijn huis afzet met fluweel rood afgezette staande afzetpalen voor de verjaardag van zijn 16 jarige dochter, maakt de visite op een vriendelijke manier duidelijk dat verwacht wordt dat iedereen zich netjes zal moeten gedragen. Het studentenhuis echter, dat ter ere van ‘de nieuwe aanwas aan groentjes wordt afgezet met het alom bekende rood-wit afzetkoord, zal daarbij niet gelijk neiging geven aan een ieder om zijn galakleding uit de kast te trekken. Een muurcasette met geel-zwart koord zal al snel duiden op gevaar en oranje pillonnen zijn vaak gebruikt op basisscholen tijdens de sportdag van de kinderen.

Op zoek naar afzetkoord

Zo kwam het afgelopen week dat ‘moeders’ eropuit werd gestuurd om afzetkoord te kopen voor het jaarlijkse opzomer-feest in de straat. Zoals gezegd kan een afzetkoord al zeer bepalend zijn voor een ieders verwachtingen dus heb lang nagedacht over hetgeen ik zou moeten aanschaffen. De bejaarde buren zouden wel beledigd kunnen raken bij een felgekleurd ‘Bob de Bouwer’ lint. Terwijl de overburen, die een schattige hond hebben, die het niet kan laten zijn laatste plasje in onze voortuin achter te laten, zouden mij van een arrogante houding betichten als ik rode loper koord op de kop zou tikken. Al met al een hele verantwoordelijkheid dus. Omdat we sinds enkele jaren een toenemend kinderrijke buurt hebben zal de veiligheid ook een rol spelen. Omdat we sinds enkele jaren een toenemend kinderrijke buurt hebben zal de veiligheid ook een rol spelen. Een en ander mag niet te stevig zijn maar wel stevig genoeg om niet bij het eerste, net niet goed passerende, kinderfietsje al de geest te geven. Alles in oogschouw genomen besluit ik tot de aanschaf van een set met 12 kunststof afzetpalen omhuld met een vriendelijk, niet gevaarlijk, ogend zwart-gele horizontale streep. De paaltjes zijn door zand iets verzwaard maar wel te verplaatsen voor een ieder. Tussen de paaltjes loopt een plastic ketting; stevig maar niet onbreekbaar. 

Nu maar hopen dat het droog blijft want een eenzame zet paaltjes met plastic afzetkoord is een troosteloos gezicht bij regen en zal eveneens de sfeer drukken. Ik had achteraf veel liever de hapjes verzorgd, die zijn gewoon lekker of niet en hebben niet het vermogen sfeerbepalend te zijn.

Deel dit artikel met je vrienden!