Bruiloft

Op zoek naar tips en ideeën voor een Bruiloft? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Vrijgezellenfeest

Op zoek naar tips en ideeën voor een Vrijgezellenfeest? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Do’s en dont’s bij het geven van relatiegeschenken tips

Relatiegeschenken zijn sinds jaar en dag een belangrijke manier om aan je zakelijke connecties duidelijk te maken dat je hen waardeert. Ondanks het feit dat het geven van een relatiegeschenk uiteraard altijd goed is bedoeld kan het soms een compleet foutieve indruk geven. Het is dan ook zeker niet zo dat je geen fouten kan maken bij het cadeau doen van een relatiegeschenk. Zou je hier nu graag meer over te weten willen komen? Verdiep je dan zeker even in de onderstaande do’s en dont’s. Zo wordt het meteen duidelijk waar je allemaal rekening mee moet houden.

Do: Geef een persoonlijk relatiegeschenk

Het wordt in de praktijk wel eens over het hoofd gezien, maar een relatiegeschenk dient eigenlijk twee belangen. In eerste instantie spreekt het voor zich dat de ontvanger er met plezier gebruik van moet kunnen maken, maar daarnaast is het ook mooi meegenomen wanneer ze zorgt voor een beetje (extra) promotie voor je bedrijf. Omwille van deze reden is het altijd van belang om het relatiegeschenk van je keuze te laten bedrukken. Dit kan met je bedrijfsnaam of met het logo van je onderneming… of met allebei. Een pen bedrukken, een aansteker bedrukken of zelfs een drinkfles bedrukken, het zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die er bestaan.

Don’t: Overdrijven met het geven van relatiegeschenken

Een relatiegeschenk moet iets bijzonders zijn, een uniek gegeven waardoor je connectie het gevoel krijgt dat je hem of haar oprecht waardeert. Het ontvangen van een relatiegeschenk mag dan ook geen gewoonte worden. Omwille van deze reden wordt het sterk aangeraden om een dergelijk geschenk alleen te geven wanneer het echt een meerwaarde kan betekenen voor de ontvanger.

Do: Wees je bewust van de voorkeuren van de ontvanger van het relatiegeschenk

Een absolute “do” is een relatiegeschenk geven die past bij de ontvanger. Weet jij bijvoorbeeld dat iemand een fervent sporter is? Dan kan je denken aan een sportief relatiegeschenk. Is het bij jou bekend dat een bepaald zakelijk contact een roker is? Dan kan je bijvoorbeeld het schenken van een aansteker overwegen. Een aansteker bedrukken met de naam en het logo van je bedrijf is overigens financieel zeer toegankelijk. Dit maakt de aansteker reeds jarenlang een populair relatiegeschenk.

Don’t: Een relatiegeschenk geven waar de ontvanger niets mee is

De beste relatiegeschenken zijn degene waar de ontvanger ook echt wat mee kan doen. Mede omwille van deze reden wordt er tegenwoordig vooral gekeken naar praktische geschenkjes. Dat hoeven daarom niet altijd grote cadeaus te doen. Een fijne pen is bijvoorbeeld een klassieker die het ook vandaag de dag nog steeds uitstekend doet. Daarnaast zijn ook sportieve relatiegeschenken ook erg populair. Een zweetbandje of een drinkfles zijn bijvoorbeeld absolute toppers. Geef je een relatiegeschenk cadeau waar de ontvanger helemaal niets mee is? Dan is de kans groot dat deze ergens diep in een kast belandt of nog erger gewoon zal worden weggegooid.

Do: Creëer een fiscale meerwaarde voor jouw bedrijf

Let op de speciale belastingregels die gelden voor relatiegeschenken. Op de website van de Belastingdienst kan je steeds de meest actuele regels terugvinden met betrekking tot het cadeau doen van relatiegeschenken aan je connecties. Wanneer je hier aandacht aan schenkt zal je kunnen vaststellen dat je voor jouw bedrijf altijd nog eens een leuk fiscaal voordeel kan creëren.

Deel dit artikel met je vrienden!