Reünie

Op zoek naar tips en ideeën voor een Reunie? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Examenfeest

Op zoek naar tips en ideeën voor een Examenfeest? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Tips voor het organiseren van een duurzaam evenement tips

Binnen de bedrijfswereld geldt dat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen, daarom is het van belang om tevens evenementen te organiseren die duurzaam zijn. Door duurzame evenementen te organiseren ga je immers mee met de moderne tijd waarin de economie steeds meer gebruik gaat maken van duurzame energiebronnen. Binnen de evenementenbranche is er sprake van een grote impact op het milieu, bezoekers moeten immers een grote afstand afleggen om bij een locatie te komen. Het is mogelijk om de evenementen een stuk duurzamer te maken aan de hand van een aantal keuzes. Dit kan bijvoorbeeld door de juiste container voor bedrijfsafval door MilieuServiceNederland op het evenemententerrein te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat het afval bij de bron gescheiden wordt.

Duurzame organisatie van je eigen evenement

Indien je een eigen evenement hebt dan ben jij samen met de andere mensen die betrokken zijn bij de organisatie verantwoordelijk voor een duurzame organisatie. Denk hierbij aan het inzetten van containers om plastic afval in te zamelen. Het is zodoende mogelijk om de ecologische voetafdruk van het evenement te beperken. Hierin gaat het voornamelijk om het opnieuw gebruik maken van materialen, in plaats van bijdragen aan de totstandkoming van nieuwe materialen. Het opnieuw gebruik maken van dezelfde materialen is immers een stuk milieuvriendelijker.

Reputatie van het bedrijf

Als je ervoor kiest om een evenement op een duurzame manier te organiseren dan zal dit ten goede komen voor de reputatie van het bedrijf. Bezoekers zullen immers op de hoogte zijn van de vele duurzame opties die aanwezig zijn bij het evenement. Het is wel van belang om deze duurzame opties te communiceren richting te bezoekers, zodat er geen verwarring kan ontstaan.

Bewust reizen

De belangrijkste tip bij het organiseren van een duurzaam evenement is dat mensen gestimuleerd worden om op een duurzame manier te reizen. Bezoekers zullen immers een reis moeten afleggen om bij een bestemming aan te komen en deze reis zal vaak gepaard gaan met Co2 uitstoot. Het is mogelijk om de totale uitstoot van Co2 te beperken indien je kiest voor een tactische locatie bij het organiseren van een evenement. Daarnaast is het verstandig om bezoekers te stimuleren om met de trein te komen in plaats van met de auto.

Deel dit artikel met je vrienden!