Verjaardag

Op zoek naar tips en ideeën voor een Verjaardag? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Bruiloft

Op zoek naar tips en ideeën voor een Bruiloft? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

De trouwdag tips

Om uw trouwdag de mooiste dag van uw leven te laten worden hebben we wat tips/voorbeelden voor u opgesteld. De trouwdag is tenslotte de mooiste dag van je leven!

Trouwfoto’s

Het vastleggen van deze mooie dag zal iedereen belangrijk vinden. U kunt er daarom voor kiezen om een professionele fotograaf de foto’s te laten maken, dan heeft u zeker goede kwaliteit. Echter is dat wel prijzig en uw dag zal toch al wel een hoop geld gaan kosten dus u kunt natuurlijk ook een goede bekende de foto’s laten maken, check dan uiteraard wel of de stijl van fotograferen ook uw eerste keuze is, dat geldt ook voor een professionele fotograaf natuurlijk. Denk, voordat u met de fotograaf gaat praten, aan het moment van de dag dat je de foto’s gemaakt wil hebben en aan de locatie. De juiste locatie geeft de juiste impressie van uw trouwdag weer. Zo kunt u bijvoorbeeld voor een stoere, industriële omgeving kiezen, voor een mooi stuk bos of een pittoresk dorpje/kerkje.

Trouwvervoer

Het vervoer naar het gemeentehuis en/of de kerk biedt talloze mogelijkheden uiteraard. U kunt met een bakfiets, motor (met zijspan), vrachtwagen, gehuurde auto, koets of zelfs in een tractor gaan. Het ligt uiteraard ook aan de trouwkleding die u wilt dragen, daardoor zullen sommige opties minder praktisch zijn.

Trouwlocatie

In het buitenland trouwen lijkt veel mensen een fantastisch idee maar in de praktijk brengt dat best wel wat papierwerk met zich mee en uiteraard een hoop extra kosten (voor hotelovernachtingen voor gasten en misschien zelfs vliegtickets). Als u genoeg te besteden hebt en dit echt als droomwens heeft zijn er meerdere weddingplanners beschikbaar die dit voor u kunnen regelen (inclusief al het papierwerk). Mocht u het toch graag in eigen land willen doen is de keuze nog steeds reuze. Kastelen, zaaltjes, B&B’s, strandtenten, noem maar op. Denk goed na over wat u zelf graag zou willen. Chique? Hipster? Buiten? Binnen? Want ook in een mooie tuin van uzelf of een familielid kunt u met een catering en tentverhuur een fantastisch mooi feest houden. Hoewel het met slecht weer, wat onvoorspelbaar is in Nederland, wel wat minder kan zijn, maar er zijn hele stevige tenten te huren waarbij je niets merkt van een windstoot of regen.

Bloemen

U kunt op de bruidsauto een bloemstuk laten maken, corsages voor de daggasten, bloemstukken voor in de kerk/gemeentehuis (deze kunnen later ook in de feestzaal gezet worden) en u kunt ook beslissen om bloemstukken in de feestzaal te zetten of op de tafels bij het diner. Het ziet er altijd erg feestelijk uit en brengt een extra sfeer met zich mee. Denk van tevoren even na over de kleuren (passen deze wel bij de kleuren/inrichting van de feestzaal?) en het soort bloemen. Er zijn ook genoeg bloemen te kiezen die veel geur afgeven, dat kan ook een extra prettige ambiance creëren.

Ceremoniemeester

Weet u al wie u als ceremoniemeester kiest? U moet dan wel een klein gedeelte van de controle uit handen geven maar als u iemand kiest die u volledig vertrouwt en deze persoon goed informeert over uw wensen dan komt dat vast helemaal goed. De ceremoniemeester zorgt ervoor dat de dag zelf in goede banen loopt, verzorgd vaak van tevoren ook de vrijgezellenfeesten en kijkt of hij/zij wellicht nog iets leuks kan bedenken voor de dag zelf (bijvoorbeeld een briefje met een verzoek aan alle gasten bij de uitnodigingen zodat ze iets leuks voor jullie maken, een gekke foto van zichzelf sturen etc.). U kunt er ook voor kiezen om meerdere ceremoniemeesters te kiezen zodat het werk een beetje verdeeld kan worden. Geef vooral goed aan hoe jullie de dag ingevuld willen zien, ook wat betreft ‘stukjes’ tijdens het feest. Gasten die iets voor u willen opvoeren zullen dit bij hen aangeven en dan kunnen zij bekijken of daar wel ruimte voor is bijvoorbeeld. Een ceremoniemeester(s) kan zorgen wegnemen voor en vooral tijdens uw grote dag.

Trouwdag Muziek

Wilt u een band, een dj, een zangeres, een orkestje? Zoveel mogelijkheden! Ga na of u graag wilt dansen en vooral op welke muziek u dat zelf graag doet. Het is ook belangrijk dat gasten die niet goed kunnen staan en/of dansen de mogelijkheid hebben om (rustig) te zitten maar uiteindelijk draait het om u dus ga van uw eigen voorkeuren uit en dan volgen uw vrienden en familieleden vast vanzelf. Geef door welke openingsdans u wilt doen, dit wordt dan echt uw lied dus misschien heeft u die al wel één? Ook kunt u ervoor kiezen om geen openingsdans te doen, het is uiteraard niet verplicht en als u zich er niet gemakkelijk bij voelt kunt u ook gewoon op een gegeven moment gaan dansen. U kunt ook met een paar vrienden of vriendinnen een bepaald moment afspreken waarbij u met meerdere de dansvloer op gaat, het feest barst vervolgens vanzelf los, ook bij de rest.

Getuigen

Een getuige hoeft niet zo heel veel voor te bereiden of te doen maar het is wel een belangrijke taak. De meeste mensen kiezen voor hun getuige dan ook heel belangrijke mensen en veel mensen zien het echt als een grote eer als ze gekozen worden. U hebt minimaal twee getuigen (in totaal) nodig om te kunnen trouwen. U mag er maximaal 4 kiezen (in totaal). Een getuige moet minimaal 18 jaar zijn. Ze hoeven niet de Nederlandse nationaliteit te hebben. Maak er een mooi moment van als u ze vraagt, u zult zien dat ze het als een eervolle taak zullen zien en als bevestiging van de goede band die u met ze heeft.

Trouwdag presentie

Presentje voor de gasten: om de gasten een aandenken te geven aan de mooie dag kunt u aan allerlei verschillende dingen denken. De meest gangbare zijn bedankkaartjes met een zakje bruidsuiker. U kunt ook een anti-katerpakketje meegeven met een flesje water en wat paracetamol, ook dan kan nog een bedankkaartje eraan geknoopt worden. U kunt ook het werk uitbesteden uiteraard en pakketjes laten maken, bijvoorbeeld een fles wijn met een etiket naar keuze (zelf ontworpen?). Mocht u een professionele fotograaf inhuren om alles vast te leggen dan kunt u die ook een foto laten ontwikkelen van de dag zelf en laten bezorgen op de feestlocatie dezelfde dag. U kunt er dan een bedanktekst op laten zetten en dan geeft u iedereen een foto van u als bruidspaar mee naar huis. Een doosje met zaadjes om vergeet-mij-nietjes zelf te kweken thuis.

Alternatief gastenboek op trouwdag

U kunt iemand (bijv. de ceremoniemeester) bij de entree foto’s laten maken met een polaroidtoestel. Dan heeft u van alle gasten een foto en daar kunt u de gasten dan zelf nog iets op laten schrijven. Als u of uw toekomstige echtgenoot zelf gitaar speelt of misschien in een band speelt is het ook leuk om iedereen zijn/haar naam op een gitaar te laten zetten met watervaste stift. U kunt iedere gast/ieder koppel een ansichtkaartje met een wens voor het bruidspaar laten maken, of met een tip voor een lang en gelukkig huwelijk. Zet een fotohokje neer en laat iedereen een paar leuke/gekke foto’s maken van zichzelf (vooral later op de avond geeft dit erg grappige combinaties en gezichten).

Deel dit artikel met je vrienden!