Kinderfeestje

Op zoek naar tips en ideeën voor een Kinderfeestje? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Kraamfeest

Op zoek naar tips en ideeën voor een Kraamfeest? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Wat is een antigeentest en waar kan je er een laten afnemen? Tips

Iedereen is inmiddels op de hoogte van de pandemie en het coronavirus. Als je het nieuws de laatste tijd hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk ook gehoord over antigeentests en hun verband met het coronavirus. Maar wat is een antigeentest precies, en waarom zou je er een willen laten doen? Zoals we inmiddels weten, is testen voor sommige gelegenheden verplicht. Dit is vaak ook nog zo als je op vakantie wilt. In dit artikel leggen we alles uit wat je moet weten over antigeentests.

Wat een antigeentest is

Zoals de naam al doet vermoeden, gebruik je een antigeentest om een zogeheten antigeen op te sporen. Een antigeen is een eiwit dat aan de buitenkant van het coronavirus zit. De antigeentest zoals wij er steeds over horen op het nieuws wordt dus gebruikt om het SARS-CoV-2 virus op te sporen. Het is hierbij ook goed om te weten dat een antigeentest hetzelfde is als een sneltest zoals je die thuis zelf ook af kan nemen. Er zijn testaanbieders die de antigeentest bij jou kunnen afnemen. Dit doen zij overigens ook voor de andere test, de zogeheten PCR test.

Hoe een antigeentest werkt

Een antigeentest, of sneltest, laten afnemen gaat dus hetzelfde in zijn werk als het afnemen van een zelftest. Hierbij gebruik je een wattenstaafje om een uitstrijkje te maken van de binnenkant van je mond en neus. Met de hulp van een bijgeleverde vloeistof zorg je er vervolgens voor dat je de test kan doen. Dit druppel je simpelweg op de test, waarna deze binnen 15 minuten aangeeft of je positief of negatief test op het coronavirus. Een positieve antigeentest, als je het coronavirus dus wel bij je draagt, heeft twee streepjes. Een negatieve test heeft slechts een streepje.

Een antigeentest laten afnemen

Een zelftest, die je zelf thuis kan uitvoeren, is dus ook een antigeentest. Er is dan ook een andere reden waarom mensen ervoor kiezen de antigeentest af te laten nemen bij een testaanbieder. Voor sommige evenementen of voor bepaalde reizen die je wilt maken, kan je namelijk een negatief testbewijs nodig hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval als je buiten Nederland op vakantie wilt. Hiervoor worden overigens ook PCR testen gebruikt. Een PCR test is net wat preciezer. Deze worden dan ook in een laboratorium onderzocht, waardoor het langer duurt voordat je de uitslag terug hebt. Of je nu de uitslag van een antigeentest of PCR test nodig hebt, ligt aan de regels die gelden voor waar je naartoe wilt. Check dit dus van tevoren goed. Nu weet je wat een antigeentest is en waarom mensen deze laten afnemen bij een testaanbieder.

Deel dit artikel met je vrienden!