Jubileum

Op zoek naar tips en ideeën voor een Jubileum? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Kinderfeestje

Op zoek naar tips en ideeën voor een Kinderfeestje? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Een mooi einde tips

Eigenlijk zijn er maar twee dingen in het leven waarover we echt zekerheid hebben; iemand wordt geboren, en helaas zal er een moment komen dat die iemand zal komen te overlijden. Die tweede zekerheid is er een waar je misschien liever niet over nadenkt, maar helaas komt iemands overlijden soms toch dichter bij dan dat je zou willen en wensen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om de pijn van de nabestaanden van degene die overleden is te verzachten. Je kunt op verschillende manieren een hart onder de riem steken, lees vooral even met ons mee welke acties je hiervoor zou kunnen ondernemen.

Herinnering in een lijst

Misschien heb je zelf een mooie foto samen met de overledene, of heb je een foto teruggevonden van degene die is overleden. Voor de familie van de overledene zal het een grote troost zijn als je deze foto af laat drukken en laat inlijsten. Je kan de lijst met foto natuurlijk zelf langsbrengen, of aan de nabestaanden geven tijdens de uitvaart. Wanneer je dit te confronterend vindt, kan je er ook voor kiezen om de foto met lijst goed in te pakken en met de post te verzenden. Vergeet in het laatste geval niet om er een lieve kaart bij te doen met jouw steunbetuiging!

Herinneringen bundelen

Wanneer er iemand is overleden met wie je een goede band had en wanneer deze persoon dicht bij jou stond, is de kans groot dat je een aantal fijne herinneringen met deze persoon hebt gemaakt gedurende zijn of haar leven. Wellicht kan je samen met een aantal andere personen die dicht bij de overledene stonden, een herinneringen bundel maken. Hoe fijn is het voor de familie dat ze zich kunnen vermaken met herinneringen die anderen met hun geliefde man/vrouw, broer/zus of ouders hebben meegemaakt. Omdat dit een erg persoonlijk cadeau is zal het zeker worden gewaardeerd!

Cadeau laten versturen

Wanneer je op het internet zoekt, zal je veel bedrijven vinden die zich specialiseren in het bezorgen van cadeaus die een hart onder de riem zullen steken bij een overlijden. Je kan bijvoorbeeld een rouwboeket bestellen en deze laten bezorgen bij het huis van de nabestaanden. Bij een rouwboeket kan je er vaak voor kiezen om een kaartje mee te sturen, hierop kan je nogmaals je steun betuigen en laten zien wat de overledene voor jou betekent heeft. Als je een rouwboeket te groots of meeslepend vindt, kan je nadenken over een kleiner troostgeschenk; zoals bijvoorbeeld een kaars of een klein troostpakketje.

Samen herinneringen maken

Wanneer je het lastig vindt om een cadeau te geven, en je zelf meer waarde hecht aan activiteiten, is het natuurlijk ook een idee om samen met de nabestaanden nieuwe herinneringen te maken. Je zou bijvoorbeeld samen naar de lievelingsplek van de overledene kunnen gaan om daar een middag te spenderen, naar een wedstrijd gaan van de lievelingssport van de overledene of een middag uit trekken om met het gezelschap een wensballon op te laten. Welke activiteit je ook onderneemt, wanneer de middag in het teken van de overledene staat is het sowieso een goede manier om de pijn van de nabestaanden een stukje te verlichten!

Deel dit artikel met je vrienden!