Reünie

Op zoek naar tips en ideeën voor een Reunie? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Verjaardag

Op zoek naar tips en ideeën voor een Verjaardag? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Leuke kerstactiviteiten in een verzorgingstehuis tips

Nederland is een land waarin zich heel erg veel verzorgingstehuizen bevinden. Naast veel verzorgingstehuizen zijn er in Nederland ook veel oudere mensen. Een groot deel van deze oudere mensen woont niet meer alleen thuis, maar woont in plaats daarvan in een verzorgingstehuis. Logischerwijs krijgen mensen op deze plek de zorg die ze nodig hebben. Echter, leuke activiteiten en sociale interactie zijn ook erg belangrijke dingen voor de mensen die in een verzorgingstehuis wonen. Nu kerst langzaam steeds dichterbij komt is het een leuk idee om als activiteit een modern kerststukje maken te introduceren.

Waarom een kerststukje maken?

Het is belangrijk dat de mensen die in het verzorgingstehuis wonen niet in een saaie sleur belanden. Om dit te voorkomen is het van groot belang om ze te blijven uitdagen met leuke activiteiten. Het is extra leuk als deze activiteiten passen bij de tijd van het jaar waarin wij ons bevinden. Daarom is het een goed idee om kerststukjes te maken wanneer de kerstperiode steeds dichterbij komt. Daarnaast is het leuke van een kerststukje maken het feit dat iedereen naar huis kan gaan met iets wat ze zelf gemaakt hebben. Mensen kunnen nog wekenlang naar hun mooie stukje kijken.

Mensen betrekken bij het maken

Als activiteitenbegeleider bij een verzorgingstehuis is het een heel erg leuk idee om ervoor te kiezen kerststukjes te maken. Echter, er zijn wel een paar dingen die handig zijn om op te letten wanneer je deze activiteit gaat organiseren. Allereerst moet je natuurlijk zelf goed weten hoe je een stukje moet maken. Daarover kun je verderop meer lezen. Daarnaast is het ook belangrijk om alle mensen goed bij de activiteit te betrekken. Zorg er voor dat alle bewoners de hulp krijgen die ze nodig hebben en dat ze tips en tops vragen kunnen over hun werkje.

Hoe maak je een stukje?

Nu komt een van de belangrijkste aspecten van de activiteit. Namelijk het daadwerkelijk maken van het stukje. Het is handig om als activiteitenbegeleider een voorbeeld te maken waar de deelnemers van de activiteit naar kunnen kijken en inspiratie uit kunnen halen. Het is handig om als basis een stuk steekschuim te nemen. Vervolgens kun je dit stuk bedekken door er verschillende bladeren en takken in te steken. Als deze basis klaar is, dan ben je aangekomen bij de, naar mijn mening, leukste stap. Dit is namelijk het decoreren van het stukje met verschillende lampjes, lintjes en natuurlijk kerstballen.

Voorbereidingen treffen

Om de activiteit tot een succes te maken zijn er verschillende voorbereidingen die je zou moeten treffen. De belangrijkste voorbereiding is het aanschaffen van de juiste en voldoende materialen. Het is erg belangrijk dat alle deelnemers aan de activiteit voldoende materialen tot hun beschikking hebben om een mooi kerststukje te kunnen maken. Veel van de materialen die je nodig zult hebben om een mooi kerststukje te vinden zou je bij bijvoorbeeld een tuincentrum kunnen halen. Hier kun je het steekschuim en de decoratie halen. Voor de natuurlijk materialen zoals bladeren en takken kun je een rondje door je eigen tuin lopen en daar wat uit knippen.

Deel dit artikel met je vrienden!