Kinderfeestje

Op zoek naar tips en ideeën voor een Kinderfeestje? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Bedrijfsfeest

Op zoek naar tips en ideeën voor een Bedrijfsfeest? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Alles wat je moet weten over kinderpuzzels tips

Als het om kinderpuzzels gaat, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. Niet alle kinderpuzzels zijn gelijk – sommige zijn educatiever dan andere, terwijl andere misschien meer geschikt zijn voor kinderen met een fijne motoriek. In deze blog bespreken we de verschillende soorten kinderpuzzels die op de markt zijn en wat het verschil nu eigenlijk is. Dus of je op zoek bent naar een cadeau voor je eigen kind, het kind van iemand anders, of je simpelweg meer informatie wil over de verschillende soorten kinderpuzzels, lees vooral verder.

De verschillende soorten kinderpuzzels

Er zijn veel verschillende soorten puzzels die geschikt zijn voor kinderen;

  • Houten puzzels; dit zijn de meest klassieke soort kinderpuzzels. Ze zijn gemaakt van hout en vaak is er een afbeelding op gedrukt. De stukjes passen meestal in elkaar en kinderen kunnen ze gebruiken om hun fijne motoriek te oefenen.
  • Legpuzzels; deze zijn iets geavanceerder dan houten puzzels omdat ze vaak kleinere stukjes hebben. Jigsaw puzzels kunnen verschillende thema’s hebben, zoals dieren, gebouwen of zelfs afbeeldingen van de favoriete televisiepersonages van kinderen.
  • Vloerpuzzels; deze zijn zeer geschikt voor kinderen die net beginnen met het maken van puzzels. Vloerpuzzels hebben meestal grote stukken die in elkaar passen om een tafereel te creëren.
  • Knoppuzzels; dit zijn een soort kinderpuzzels die zeer geschikt zijn voor kinderen met een fijne motoriek. Knoppuzzels hebben vaak verschillende vormen of getallen erop gedrukt.
  • Vorm sorteer puzzels; dit zijn kinderpuzzels die kinderen helpen om over vormen te leren. Vorm sorteer puzzels hebben vaak gaten in verschillende vormen waar de stukjes precies in passen.

Wat voor soort kinderpuzzels zijn geschikt voor welk kind

Nu ken je de verschillende soorten kinderpuzzels, maar het is niet altijd vanzelfsprekend wat voor soort puzzel het beste bij een kind in kwestie past. Er zijn een aantal dingen om te overwegen;

  • De leeftijd van het kind – dit is misschien wel de belangrijkste factor om te overwegen bij het kiezen van een kinderpuzzel. Als je bijvoorbeeld een kinderpuzzel koopt voor een kind van twee jaar, wil je niet  dat de puzzel te moeilijk is of puzzels met kleine stukjes, want dit kan leiden tot verstikkingsgevaar. Omgekeerd, een kinderpuzzel voor een ouder kind, kan iets uitdagender zijn .
  • De interesses van het kind – als het kind dol is op dieren, dan zou een puzzel met een dierenthema ideaal zijn. Als het kind geïnteresseerd is in gebouwen of auto’s, dan zouden puzzels met die thema’s ook geweldig zijn.
  • Het vaardigheidsniveau van het kind – zoals we al eerder hebben gezegd, zijn sommige kinderpuzzels moeilijker dan andere. Als je niet zeker weet wat het niveau van het kind is, is het altijd beter om het zekere voor het onzekere te nemen en een niet al te moeilijke puzzel te kiezen.

Puzzels zijn een geweldige manier om kinderen te vermaken terwijl ze nieuwe vaardigheden leren. Nu weet je precies wat voor soort kinderpuzzels er zijn en hoe je een perfecte match kunt vinden voor elk kind.

Deel dit artikel met je vrienden!