Jubileum

Op zoek naar tips en ideeën voor een Jubileum? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Verjaardag

Op zoek naar tips en ideeën voor een Verjaardag? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Schoonmaak gids; wat maakt een universele ontvetter zo universeel?

Er zijn erg veel soorten ontvetter op de markt, elk geschikt voor verschillende toepassingen, vanwege unieke kwaliteiten. In deze blog nemen we universele ontvetter eens onder de loep en bekijken we wat dit product zo veelzijdig maakt en hoe het precies werkt.

Wat is ontvetter

Een ontvetter is een product dat wordt gebruikt om olie, vet en andere vervuilingen van oppervlakken te verwijderen. Er zijn verschillende formules van ontvettingsmiddelen op de markt, elk met zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van de toepassing. Het meest gebruikelijke type ontvetter is een emulgerende ontvetter, die oppervlakte-actieve stoffen bevat die oliën afbreken en ervoor zorgen dat ze met water van oppervlakken kunnen worden verwijderd. Andere soorten ontvetters zijn ontvettingsmiddelen op basis van oplosmiddelen, die oplosmiddelen op basis van aardolie gebruiken om olie op te lossen, en ontvettingsmiddelen op basis van citrusvruchten, die op natuurlijke citrusvruchten olie vertrouwen om vet af te breken.

Hoe werkt een universele ontvetter?

Universele ontvetters werken door oliën en vetten af te breken tot kleinere moleculen die gemakkelijk met water kunnen worden verwijderd. Universele ontvetters bevatten ook minerale zouten die helpen om olie en water te scheiden, waardoor ze geschikt zijn voor lozing door een olie/waterafscheider. Universele ontvetters zijn snelwerkend en kunnen met water worden verdund, waardoor ze veilig zijn voor gebruik op de meeste oppervlakken, ondanks de hoge pH-waarde van het product zelf.

Wat maakt universele ontvetter zo universeel

De belangrijkste reden dat universele ontvetters zo veelzijdig zijn, is dat ze een sterk basische pH-waarde hebben. Dit betekent dat ze kunnen worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, van het ontvetten van motoren tot het reinigen van fabrieksvloeren. Universele ontvetters werken ook snel en kunnen met water worden verdund, zodat ze veilig zijn voor gebruik op de meeste oppervlakken.

Wat zijn de voor- en nadelen van het gebruik van een universele ontvetter? Het belangrijkste voordeel van het gebruik van een universele ontvetter is dat hij zeer veelzijdig is en kan worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, zoals hierboven uitgelegd staat. Echter kan het wel een stuk duurder zijn dan andere ontvettingsmiddelen, wat het grootste nadeel is. Het is wel ook efficiënter en door de veelzijdigheid hoef je maar een soort ontvetter aan te schaffen, dus dit is een afweging om zelf te maken.

Wat zijn enkele veelvoorkomende toepassingen van universele ontvetter?

Enkele veel voorkomende toepassingen voor universele ontvetter zijn het reinigen van fabrieksvloeren, het ontvetten van motoren, en het reinigen van machines. Universele ontvetter kan ook worden gebruikt in voedselverwerkende bedrijven om apparatuur en oppervlakken te reinigen.

Hopelijk hebben we je door deze blog duidelijk kunnen uitleggen wat universele ontvetter is en waarom het nou zo universeel is. Mocht je het binnenkort moeten gebruiken wensen wij je veel schoonmaak plezier!

Deel dit artikel met je vrienden!