Bruiloft

Op zoek naar tips en ideeën voor een Bruiloft? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Surpriseparty

Op zoek naar tips en ideeën voor een Surpriseparty? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Tips voor een ‘kraamfeest’ in coronatijd tips

Als trotse ouder wil je natuurlijk niets liever dan jouw baby aan de gehele familie en vriendenkring laten zien. In de coronatijd is echter alles anders. Ook bij de geboorte van een kindje. Waar je dit vroeger misschien graag uitbundig had gevierd met een groot kraamfeest, is dat nu door de huidige maatregelen niet mogelijk. Dat is natuurlijk allesbehalve leuk. Zeker omdat ook je zwangerschap al anders was dan je graag had gezien. Gelukkig zijn er wel enkele manieren waarop je toch een coronaproof ‘kraamfeest’ kunt organiseren. Wij zetten enkele tips op een rijtje.

Mensen thuis ontvangen

Wanneer je er echt op staat om mensen thuis te ontvangen, dan is een aangepast kraamfeest nooit mogelijk. Je mag volgens de huidige maatregelen nu niet meer dan twee mensen op een dag ontvangen. Bovendien moet er altijd gepaste afstand gehouden worden. Even knuffelen, elkaar feliciteren of de baby vasthouden zit er nu dan ook niet in. Ook wordt er geadviseerd om mondkapjes te dragen bij bezoek. Voelt iemand zich verkouden of algeheel grieperig dan is het slim om later een nieuwe afspraak te maken. Ook over een paar weken blijft jouw baby ontzettend schattig. Neem liever het zekere voor het onzekere. Zeker nu het immuunsysteem van je kindje nog niet zo ver ontwikkeld is.

Feestje achter het raam

Natuurlijk mag er geen feestje in huis gegeven worden. Maar waarom kies je er dan niet voor om toch een coronaproof feestje te organiseren buitenshuis? Wat dacht je bijvoorbeeld van een soort drive-in? Mensen kunnen hun auto op de oprit zetten en jullie laten de baby voor het raam zien. Kleed het huis leuk aan, zodat de hele straat mag weten dat er bij jullie een baby is geboren. Dit is een leuke manier om mensen de baby te laten zien, zonder dat de coronamaatregelen hierbij in geding komen.

Videobellen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om met de gehele familie of vriendenkring te videobellen. Maak een groepsgesprek aan, zodat jullie elkaar allemaal kunnen zien en laat de baby zien. Ondertussen kan je ook eenvoudig meer over jouw bevallingsavontuur vertellen. Extra leuk als iedereen lekkere hapjes en beschuit met muisjes in huis haalt om samen te eten tijdens het zoomgesprek. Leuker wordt het bijna niet!

En wanneer het dan eindelijk wél mag, dan kunnen jullie altijd nog afspreken om in kleine groepjes (inclusief mondkapjes) langs te komen. Kies er dan ook voor om bij de voordeur zeep te plaatsen. Mondkapjes kopen en deze neer te leggen. Zo weet je zeker dat ook tegen de tijd van versoepelde maatregelen aan de hygiëne en de coronamaatregelen wordt gedacht.

Wacht nog even

Natuurlijk wil je dolgraag je pasgeboren baby zo snel mogelijk laten zien. Bedenk echter ook dat de wereld er over een jaar al heel anders uit kan zien. Maak daarom veel foto’s en filmpjes, hou ‘zoommeetings’ en laat op die manier jouw kleine zien aan de directe omgeving en mensen die je dierbaar zijn. Wellicht kan je als de kleine straks één jaar wordt een groot feest geven voor de hele familie. Laten we hopen dat het dan weer kan. En geloof ons, ook dan zal jouw kleintje enorm verwend worden!

Deel dit artikel met je vrienden!