Kinderfeestje

Op zoek naar tips en ideeën voor een Kinderfeestje? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer
Surpriseparty

Op zoek naar tips en ideeën voor een Surpriseparty? Kijk dan snel verder, want Feest.com geeft het beste overzicht. U kunt hier niet alleen inspiratie en ideeën op doen, u kunt ook snel en gemakkelijk feestbedrijven en feestlocaties vinden voor uw feest!

Lees meer

Biologische wijn op jouw feest of evenement!

Wanneer je een feest organiseert, wil je natuurlijk dat het tot in de puntjes geregeld is. Het maakt niet uit of het een groot of klein evenement is, je wil dat je gasten zich amuseren. De aanwezigheid van eten en drinken speelt hier natuurlijk een belangrijke factor in. Er moet voldoende variatie zijn in hapjes en wat het drinken betreft, kies je best voor een mix tussen alcoholische en alcoholvrije drankjes.

Kies voor biologische wijn

Biologische wijn is wijn die wordt gemaakt van druiven die worden geteeld volgens de principes van biologische landbouw. Dit wil zeggen dat er dus geen gebruik wordt gemaakt van pesticiden, chemische materialen en dergelijke. Het maakt niet noodzakelijke dat biologische wijn gezonder is, maar het is vaak wel van hogere kwaliteit. Doordat ze geen chemische bestrijdingsmiddelen bevatten, komt de smaak en de zuren van de druiven veel beter tot zijn recht.

Wat is het verschil tussen biologische en niet biologische wijnen?

Een van de verschillen werd hierboven al vernoemd. In tegenstelling tot gewone wijnen komen er geen chemische middelen aan te pas bij het produceren van biologische wijnen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de kwaliteit van de druiven beter is. Het is ook een stuk milieuvriendelijker omdat er geen vervuiling is van de bodem en het grondwater.

De teelt van biologische wijnen is ook beter voor de gezondheid van de arbeiders op de wijngaarden. Ze komen niet in contact met chemische producten, wat natuurlijk altijd beter is.

Belangrijk om te weten is ook dat er in alle wijnen sulfiet zit. Dit is een soort van zwavel dat ervoor zorgt dat voedingsmiddelen waaronder ook wijn langer goed blijven. Het verschil met normale wijnen is dat er meer sulfiet wordt toegevoegd om de wijn langer houdbaar te maken dan bij biologische wijn. Bij wijnen die gecertificeerd biologisch zijn mag er minder sulfiet worden toegevoegd voor de houdbaarheid. Ook zijn er wijnen zonder toegevoegd sulfiet,  je moet dan wel sneller de fles leegdrinken.

Hoe herken je een biologische wijn?

Een wijn die biologisch geteeld en goedgekeurd is, mag het Europees Biologisch keurmerk op het etiket krijgen. Dit is het groene logo waarbij een wit blad wordt gevormd uit sterren. Er wordt heel strikt gecontroleerd of een bepaalde wijn voldoet aan alle regels om een biologische wijn genoemd te mogen worden. Wanneer je het logo dus ziet op het etiket, kan je ervan uit gaan dat het wel zeker een biologische wijn is.

Bestel snel een fles biologische wijn om de smaak zelf te ontdekken!

Deel dit artikel met je vrienden!