Wat drink je op een examenfeest? tips

Je bent geslaagd en dat wil je vieren met een groot feest. Maar een examenfeest is natuurlijk niet compleet zonder hapje en drankje. Op examenfeesten wordt over het algemeen veel bier, (witte) wijn en frisdrank gedronken. Vaak weet je van je vrienden wel of ze weinig of veel drinken en wat ze dan het liefst drinken.

Qua frisdrank en bier kun je vaak niet zoveel fout doen, maar met wijn is dat een ander verhaal. Er zijn zoveel soorten wijn dat je misschien door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben daarom drie wijnen voor je uitgezocht die gangbaar zijn en het altijd goed doen op een feestje.

ProseccoOp een feestje mag een fles bubbels uiteraard niet ontbreken. Prosecco is een heerlijke bruisende en frisse drank die elk feestje nog feestelijker maakt. Tip: doe een paar bevroren aardbeien in je glas prosecco. Zo blijft je wijn koud en heb ziet je glas prosecco er nog feestelijker uit!

Pinot grigioPinot grigio is de must-have voor je examenfeest. Pinot grigio is namelijk een frisse en toegankelijke wijn die ieder feest compleet maakt. De wijnen hebben smaken van tropische vruchten en geuren heerlijk naar bloemen. Heerlijk om gewoon zo te drinken of onder het genot van een borrelhapje.

RoséOf het nou bij een maaltijd is, op een picknick of op je examenfeest. Rosé is eigenlijk altijd goed. De meeste mensen associëren rosé met de zomer, maar deze heerlijke wijn kan ook prima in de winter worden gedronken. Je feestje wordt er alleen maar extra zomers van. Ook hier kun je prima wat bevroren vruchtjes ingooien zodat je wijntje goed koud blijft. Of natuurlijk gewoon doordrinken 😉

Naast deze drie wijnen zijn chardonnay en sauvignon blanc ook erg populair. Kies je chardonnay, zorg er dan wel voor dat deze niet houtgerijpt is. De wijn wordt anders al gauw te zwaar als borrelwijn.